Linkuri accesibilitate

Actorii politici au cam luat-o razna (Timpul)


La cheremul cadrelor didactice necititoare (Literatura și Arta)








Într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Victor Osipov a declarat că liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova ar putea să schimbe atitudinea oamenilor din stânga Nistrului. Nu se va întâmpla foarte repede acest lucru, e de părere viceprim-ministrul, deoarece situaţia, creată acum 20 de ani, în care a primat propaganda tiraspoleană, este prea puternică.

Tatiana Corai scrie în Timpul că în ultimile zile are tot mai mult senzaţia că actorii politici au cam luat-o razna. Unii îşi schimbă radical tacticile şi încep să iubească ceea ce până mai ieri urau cu înverşunare. Ziarista aminteşte de Partidul Comuniştilor care a depus separat, flori la bustul scriitorului Mihai Eminescu, dar şi de Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova care salută iniţiativa ex-directorului SIS, Valeriu Pasat de a constitui un partid.

În Nezavisimaia Gazeta, Tudor Soroceanu scrie că preşedintele interimar Mihai Ghimpu se ţine, la figurat, cu dinţii de fotoliul prezidenţial. Soroceanu e de părere că Mihai Ghimpu ar ignora sugestiile Uniunii Europene şi a Comisiei de la Veneţia doar ca să-şi păstreze... pentru cel puţin patru ani, funcţia de şef al statului.

Iulius Popa scrie în Literatura şi Arta că şcoala naţională din Republica Moldova nu a fost niciodată de calitate. Sistemul de instruire, e de părere ziaristul, a ajuns la cheremul cadrelor didactice necititoare. De aici şi promoţiile slabe, fără cunoştinţe elementare, conchide Iulius Popa.
XS
SM
MD
LG