Linkuri accesibilitate

Tragedia apariției în avanscenă a unor actori politici secundari mînați fie de invidie,fie de KGB (Timpul)


Vladislav Pilipenco scrie în ziarul de limba rusa Moldavschie Vedomosti că modernizarea PCRM este, se pare, un proces de conservare a lui Vladimir Voronin ca lider al Partidului şi păstrarea status-quo-ului. E tragic, scrie Pilipenco, că în partid nu s-au găsit oameni care să înţeleagă acest lucru şi probabil o atare modernizare mulţumeşte pe toată lumea.

Arcadie Gherasim în TIMPUL scrie că în ultimul timp ies în avanscenă nişte actori politici secundari, mânaţi ori de invidie, ori de KGB, şi încep să distorsioneze bunul mers al lucrurilor spre căi care au mai dus Republica Moldova, cândva, la râpă. Iar aceste căi sunt semănate cu certuri, intrigi, idei false şi asemănări similare celor care au chinuit poporul pe parcursul a 12 ani – patru de putere agrariană şi opt de guvernare comunistă.

Victor Ursu scrie în Economist vă lipsa acută a terenurilor pentru construirea de locuinţe noi în capitală a adus în actualitate un nou tip de locuinţe: mansarda. Asemenea construcţii rezolvă criza de imobile noi şi sunt mai ieftine cu 20-30 la sută faţă de apartamentele clasice. Valoarea construcţiei se ridică în medie până la 600 de euro per metru pătrat.
XS
SM
MD
LG