Linkuri accesibilitate

Asistent al Secretarului de stat american vizitează Uzbekistanul și Kirghistanul


Asistentul Secretarului de stat american Robert Blake a fost trimis in Uzbekistan unde zeci de mii de uzbeci s-au refugiat ca urmare a violentelor internetnice din sudului Kirghistanului invecinat. In cursul zilei, Robert Blake se va afla in capitala Uzbekistanului si va merge si in Valea Fergana, de la granita cu Kirghistanul. Vineri emisarul Statelor Unite se va afla la Biskek pentru convorbiri cu autoritaţile provizorii kirghize.

Cel putin 176 de oameni au fost omoriţi si aproape 2000 raniţi in violenţele din ultimele zile de la Osh si din alte localitaţi din regiune. Inaltul reprezentant al Natiunilor Unite pentru refugiaţi John Holmes a declarat ca este de o importnaţa vitala ca graniţa dintre Kirghistan si Uzbechistan sa ramina deschisa, pe fundalul relatarilor ca regimul de la Taskent a inchis frontiera, spunind ca nu mai poate primi noi refugiaţi. Naţiunile Unite avertizeaza ca ar putea avea loc o criza umanitara de proporţii.

Oficialitaţi kirghize au anunţat ca Minskul a respins cererea de extradare a fostului presedinte Kurmanbek Bakiev, aflat in exil in Belarus.
XS
SM
MD
LG