Linkuri accesibilitate

Reuniunea de la Luxembourg a Consiliului de cooperare UE - Moldova


Stefan Fule și premierul Vlad Filat
Stefan Fule și premierul Vlad Filat

Premierul Vlad Filat: „Moldova este un stat european cu cetățeni europeni. Iar liberalizarea regimului de vize ne va permite să eliminăm barierele artificiale în calea unității cetățenilor europeni”




Comisarul pentru Extindere si Politica Europeana de Vecinatate, Stefan Fule a declarat, la conferinta de presa care a avut loc dupa reuniunea de astazi a Consiliului de cooperare Republica Moldova – Uniunea Europeana, ca este o zi foarte buna pentru Moldova si ca obiectivul final este ca toti cetatenii R. Moldova sa poata calatori fara vize in statele membre ale Uniunii Europene.

Comisarul Fule a constatat ca de la precedenta sedinta a Consiliului, din decembrie 2009, Moldova a reusit sa implementeze cu succes angajamentele asumate: a lansat negocierile pe marginea Acordului de Asociere, a lansat, in martie, negocierile privind drepturile omului. „Este aproape incredibil cat de mult a reusit Moldova sa obtina doar in câteva luni”, a mai spus el. Rezultatele Moldovei sunt o dovada a atasamentului Guvernului Moldovei fata de integrarea europeana. Fule a precizat ca Uniunea Europeana va sustine Republica Moldova pe calea reformelor.

El a incurajat Republica Moldova sa-si dubleze eforturile si sa implementeze reformele necesare, pentru ca „Moldova nu este singura in fata provocarilor”.

Premierul Vlad Filat a precizat ca Moldova deja face parte din Europa unita la nivel de valori si mentalitate. „Moldova este un stat european cu cetateni europeni. Iar liberalizarea regimului de vize ne va permite sa eliminam acele bariere artificiale in calea unitatii cetatenilor europeni, pentru ca revenirea noastra in familia europeana este un proces firesc si ireversibil”.

Vlad Filat a mai declarat ca Guvernul vrea sa foloseasca inclusiv lunile de vara pentru a demara reformele necesare cu viteza maxima.

In viitorul apropiat Comisia Europeana va trimite la Chisinau o misiune de evaluare, care va face recomandari foarte exacte referitor la pasii nostri urmatori in dialogul privind liberalizarea regimului de vize.

Astazi la Bruxelles, delegatia Republicii Moldova a participat si la prima runda a inaltilor functionari din cadrul dialogului Republica Moldova Uniunea Europeana privind liberalizarea regimului de vize.
Previous Next

XS
SM
MD
LG