Linkuri accesibilitate

Ghionturi verbale pentru a guverna (Jurnal de Chișinău)


Lepădarea de teoriile antinaționale ale PCRM - condiție sine qua non pentru ca PD-ul să devină un partid de stînga de factură europeană (Timpul)

Nicolae Negru scrie în Jurnal de Chişinău că după cum s-a prevăzut, ajungând la un punct comun în privinţa alegerilor, liderii AIE au început să-şi dea ghionturi verbale, pentru a demonstra alegătorilor că unul are mai mult „de guvernat o ţară” decât celălalt. Dacă nu vor conveni să respecte nişte reguli elementare de comportament, liderii AIE îşi vor dezgusta electoratul şi vor da apă la moara comuniştilor.

În Timpul Constantin Tănase scrie că Republica Moldova are nevoie de un partid de stânga de factură nouă, europeană şi naţională, capabil să împingă PCRM-ul spre groapa istoriei. PD-ul, e de părere Tănase, are şansa să devină un astfel de partid, dar cu o condiţie – să se lepede de dogmele şi teoriile antinaţionale ale PCRM în problema identităţii naţionale a Republicii Moldova, iar retorica proeuropeană să fie confirmată prin fapte.

Vasile Martin scrie în Moldova Suverană că strugurii de masă „Moldova” ar putea fi comercializaţi în Statele Unite. Afirmaţia îi aparţine profesorului în viticultură al Universităţii din Lincoln, statul Nebraska, Paul Read, vizitând o plantaţie de viţă de vie din raionul Cantemir.

Ziarul de limba rusa Panorama scrie că Uniunea Europeană va fi cu ochii pe fondul silvic al Republicii Moldova, după ce ecologiştii moldoveni s-au plâns că pădurile sunt defrişate ilegal.
XS
SM
MD
LG