Linkuri accesibilitate

Cum să aducă noua clasă politică statul în casele oamenilor?

Constantin Tănase scrie în Timpul că tot mai multe voci cu autoritate avertizează asupra faptului că Rusia va folosi Mitropolia Moldovei pentru a obţine în electoralele anticipate din toamnă un scor favorabil. Dovadă, e de părere Tănase, este lansarea în politica moldoveană a lui Valeriu Pasat care, folosind autoritatea Bisericii, va încerca să asigure în viitorul parlament o configuraţue politică convenabilă Kremlinului.

Tot în Timpul, Gheorghe Bâtcă scrie din Verona, Italia, că în toamnă, când vom avea referendum şi alegeri, cu certitudine politicienii îşi vor aminti de cei plecaţi de acasă şi îi vor ruga să le acorde, prin vot, dreptul la guvernare. Ar fi bine ca, măcar de data acasta, noua clasă politică să facă totul pentru a aduce statul în casele oamenilor.

Igor Dodon, fostul ministru al economiei, scrie pe blogul său că guvernarea liberal-democrată, contrar denumrii, aplică, citez “standarde duble în materie de principii democratice şi se comportă de o manieră revanşardă şi bolşevică”, citat încheiat. Dodon scrie că a fost surprins de modul în care guvernarea actuală ştie să înţeleagă şi să aprecieze reformele, inclusiv reformele de liberalizare.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG