Linkuri accesibilitate

Moldova la audiere


Audiere publică în Parlamentul Eurtopean: „Republica Moldova - un an de la mutaţia pro-europeană”. Invitaţii cheie: Primul Ministru Vlad Filat, ministrul de externe Vasile Leancă şi Comisarul European pentru Extindere, Stefan Fule.

Audierea e organizată de Monica Macovei, Preşedingta Delegaţiei UE-Moldova a Parlamentului European şi subsemnatul, sub patronajul Grupului Popular European şi a Fundaţiei Konrad Adenauer. O participare consistentă şi interesantă: parlamentari europeni proeminenți, ziarişti, experţi şi ONG-uri din România şi Republica Moldova.

Ce se poate anticipa e un bilanţ al efortului politic pro-european al Chişinăului şi o discuţie critică asupra contribuţiei europene. Referendumul şi alegerile din toamnă vor schimba sau nu actuala distribuţie politică din Republica Moldova dar problemele vor rămîne aceleaşi. La fel de cert e că numai o variantă pro-europeană de acţiune politică poate grăbi modernizarea Moldovei. Aici e şi temeiul acestei audieri care încearcă să convingă, să explice credibil şi să consolideze punctele de contact UE-Republica Moldova.

Traian Ungureanu

Fost parlamentar european (2009 – 2019), din partea PD-L (Partidul Democrat Liberal, apropiat președintelui Traina Băsescu) și ulterior a PNL (Partidul Național Liberal).

Jurnalist în România, între 1983-1988, Traian Ungureanu a lucrat la BBC, redacția pentru România, între 1989 – 2003. După care a devenit colaboratorul extern al Europei Libere, unde a scris despre politica din România și Europa, a ținut o cronică sportivă iar după ce a devenit europarlamentar, o cronică europeană. Semnează un blog politic și în fiecare vineri, un Jurnal de corespondent de la Londra.

Opiniile autorului nu reprezintă, neapărat, punctul de vedere al radio Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG