Linkuri accesibilitate

Presa: de la referendum prezidențial la budincă regală



Nicolae Negru scrie în Jurnal de Chişinău că, acum partidele Alianţei pentru Integrare Europeană se pomenesc aliate în referendum şi concurente în viitoarele alegeri parlamentare. Judecând după comportamentul de până acum, e de părere editorialistul, vom avea parte de un spectacol de amiciţie formală, cu lovituri de coate, pe sub coaste.

Elena Danu scrie în ziarul Comunistul că actuala guvernare are nevoie de indicaţii de peste hotare pentru a lua o decizie normală. Oricum, e de părere ziarista, le-a rămas puţin timp pentru a se simţi regi, arătându-se sigură că Partidul Comuniştilor va forma o majoritate în viitorul Parlament.

Constantin Cheianu scrie în Timpul că îl pune în gardă faptul că persoane investite cu mai multă putere şi cu mai multe responsabilităţi vorbesc în aceeaşi termeni ca şi oamenii de rând, amintind şedinţa de guvern în care prim-ministrul Vlad Filat, scrie Cheianu, s-a revoltat asemeni unui editorialist de ziar vorbind despre fiul fostului preşedinte, Oleg Voronin. De aici rezultă – ori că premierul gândeşte ca ceilalţi, ori este la fel de neputincios ca şi restul.

În ziarul Capitala citiţi un interviu semnat de Antonina Sârbu cu Viorica Călin, bucătăreasa de la Casa Regală de la Săvârşin, unde familia regelui Mihai petrece Crăciunul şi Paştele. De exemplu, aflaţi că desertul preferat al familiei regale este Budinca, adusă în vase sigilate, pusă pe aburi şi apoi servită în sos de coniac.
XS
SM
MD
LG