Linkuri accesibilitate

Joaca de-a lupta cu corupția în învățămînt (Literatura și Arta)


Moldova - Newsstand in Chisinau, 2009
Moldova - Newsstand in Chisinau, 2009

și cartea nu mai e la cinste la moldoveni (Timpul)


Alina Radu scrie în Ziarul de Gardă că avocatul fostului vicecomisar de Chişinău Iacob Gumeniţă, a declarat că acesta nu lovea cu picioarele în tinerii din Piaţa Marii Adunări Naţionale, ci „din cauza unei suspecţii de grenadă, încerca să îi întoarcă cu piciorul, ca să vadă dacă nu au vreun exploziv ascuns”.

Tatiana Kropanţeva scrie în ziarul de limbă rusă Trud că decizia Comisiei Ghimpu de condamnare a regimului comunist, ridică mai multe întrebări. Una ar fi de exemplu, ce se va alege din decoraţiile oferite în trecut veteranilor de război care au pe ele imprimate secera şi ciocanul?

Constantin Tănase scrie în Timpul că, astăzi, cartea nu mai este în cinste la moldoveni. Nici ziarele. Tănase publică opinia unui profesor indignat că colegii lui nu sunt abonaţila ziare, iar principala sursă de informaţie sunt zvonurile. Cel mai des aceştia se plâng că nu au bani. Profesorul, îl invita pe Constantin Tănase să meargă prin sate la hram sau alte sărbători, să se convingă că, de fapt, nu lipsa banilor este motivul din care oamenii nu mai cumpără cărţi şi ziare.

Joaca de-a lupta cu corupţia în învăţământ, este titlul articolului semnat de Iulius Popa în Literatura şi Arta. Arareori, scrie el, Poliţia Economică înhaţă câte un profesor care cică ar fi extorcat mită, ca să arunce praf în ochii oamenilor: chipurile se bate cu corupţia. În realitate, scrie Popa, de groază, nimeni nu tresare.
XS
SM
MD
LG