Linkuri accesibilitate

Condamnarea comunismului este o datorie morală a întregii societăţi (Timpul)


iar drumul spre Europa trece prin România (Capitala)


Vlad Loghin scrie în Moldova Suverană că deseori, condiţiile de creditare dictate de băncile comerciale sunt de-a dreptul umilitoare. Dacă textul contractului de creditare se întinde pe patru pagini, apoi obligaţiunile băncii se rezumă doar la un sfert sau cel mult jumătate de pagină.

Condamnarea comunismului este o datorie morală a întregii societăţi, scrie Constantin Tănase în Timpul. Din păcate, există însă şi pericolul ca raportul Comisiei pentru condamnarea comunismului să servească drept o nouă sursă de tensiuni politice şi de adâncire a crizei politice.

În ziarul Capitala citiţi un reportaj din preajma Consulatului României, semnat de Tamara Gorincioi. Ziarista se întreabă de ce nu există cozi la Ambasada Rusiei. Şi tot ea are şi un răspuns: pentru că drumul spre Europa are alt traseu, care trece prin România. La propriu şi la figurat.

Ion Chişlea scrie în Economist că în Republica Moldova piaţa de capital este deocamdată departe de a constitui o sursă eficientă de finanţare. Tot în Economist aflaţi de ce tarifele la gazele naturale În Republica Moldova sunt de trei ori mai mici decât în ţările Uniuniunii Europene.
XS
SM
MD
LG