Linkuri accesibilitate

Implicațiile hotărârii Curţii Constituţionale din 5 mai


Igor Botan (ADEPT)
Igor Botan (ADEPT)

Igor Boțan: „Proiectul de modificare a Constituţiei trebuie să fie aprobat de Curtea Constituţională, după care să fie supus referendumului naţional”



Igor Boţan: „Din păcate, înaintea alegerilor din 5 aprilie 2009, Parlamentul Republicii Moldova nu a reuşit să îmbunătăţească legislaţia electorală, luând în consideraţie opiniile comune ale OSCE şi ale Comisiei de la Veneţia. De aceea, după instaurarea Alianţei pentru Integrare Europeană la guvernare, a fost formată o comisie specială în Parlament, pentru a aduce Codul electoral al Republicii Moldova în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi ale OSCE.”

Europa Liberă: În principal se referă la blocuri? La pragul electoral? La ce?


Igor Boţan: „Acestea sunt lucrurile cele mai răsunătoare şi cele mai importante. Dar există şi probleme cum ar fi: votul cetăţenilor condamnaţi, care-şi ispăşesc pedeapsa. Sau să luăm dreptul militarilor în termen. Comisia de la Veneţia consideră că drepturile acestora trebuie extinse.”

Europa Liberă: Cât priveşte ideea de a se permite cetăţenilor de 16 ani să voteze?

Igor Boţan: „Este vorba doar despre o propunere a preşedintelui interimar Mihai Ghimpu. Şi votarea de la 16 ani nu este foarte des practicată în lume.”

Europa Liberă: Prin urmare, nu este susţinută de experţii externi?

Igor Boţan: „Nu este susţinută, dar această problemă a fost ca o iniţiativă, pentru a fi discutată în societate şi nu s-a insistat pe marginea acestei probleme pentru a fi dezbătută în Parlament, în cadrul modificării Codului electoral.”

Europa Liberă: Problema numărul unu, totuşi, este relaţia cu Comisia de la Veneţia. Experţii acestei instituţii sunt de acord cu referendumul naţional privind revizuirea Constituţiei? Sau nu? Ce înţelegem, până la urmă?

Igor Boţan: „Comisia de la Veneţia, mai degrabă, este împotrivă, dar există opinia Curţii Constituţionale, care a fost făcută publică la 5 mai şi care spune că articolele din Constituţie, cu excepţia a trei articole, pot fi modificate prin referendum constituţional. Deaceea, două partide politice din Alianţa pentru Integrare Europeană pledează pentru o eventuală modificare a Codului electoral printr-un referendum naţional, de modificare a articolului 78, după care să aibă loc alegerile parlamentare şi prezidenţiale, concomitent sau separat.”

Europa Liberă: Şi pentru a se modifica Constituţia prin referendum nu va fi nevoie de votarea acestui amendament în Parlamentul existent, sau nu?

Igor Boţan: „Aşa cum explică Curtea Constituţională, pentru modificarea oricărui articol, cu excepţia a trei articole, este nevoie de declararea referendumului de către Parlament. Este nevoie ca proiectul de modificare a Constituţiei să fie aprobat de Curtea Constituţională în termen de 10 zile, după care să fie supus referendumului naţional.”

Europa Liberă: Adica, rezultatele referendumului naţional au acţiune juridică directă?

Igor Boţan: „Da, exact. Asta este ceea ce spune hotărârea Curţii Constituţionale din 5 mai. Sau cel puţin aşa este interpretată această opinie a Curţii Constituţionale, în baza căreia Partidul Liberal Democrat şi Partidul Democrat şi-au făcut publice punctele de vedere. Este adevărat, că Partidul Comuniştilor de opoziţie contestă şi insistă în continuare că pentru modificarea articolului e nevoie ca două treimi din deputaţi să voteze pentru acest amendament, după care să fie supus referendumului. Deci, avem iarăşi acelaşi conflict legat de interpretări ale normelor constituţionale sau ale hotărârilor Curţii Constituţionale. Şi iarăşi se invocă necesitatea implicării Comisiei de la Veneţia şi recomandările acesteia.”
XS
SM
MD
LG