Linkuri accesibilitate

și de ce nu au acordat rușii puncte Moldovei la Eurovision (Timpul)


În Timpul, Sorina Ştefârţă mulţumeşte Federaţiei Ruse că nu a acordat Republicii Moldova niciun punct în concursul Eurovision. Mai ales, scrie Sorina, pentru că astfel, ruşii au arătat încă o dată că, pentru ei, Moldova nu este prietenul care trebuie susţinut. Şi, dacă e aşa, de ce ne încăpăţânăm să ne ţinem de ei, întreabă la final, ziarista.

Tot aici, Constantin Tănase scrie că politica pe care o face noua guvernare este un teatru al absurdului, Tănase e de părere că, venind la guvernare, liderii Alianţei nu s-au mai putut ridica la nivelul moral şi politic al „votului de aur” de acum un an, demonstrând că pentru ei nu intereseul naţional primează, ci interesul personal îngust şi cel de partid.

Liberalizarea vizelor între Rusia şi Uniunea Europeană nu pune în pericol Republica Moldova, scrie analistul politic Denis Cenuşă pe blogul său. Negocierile dintre partea rusă şi cea comunitară se împotmolesc în chestiuni sensibile legate de segmentul comerţului bilateral sau de chestiunea energetică, ceea ce involuntar afectează şi consultările privitoare la liberalizarea regimului de vize. Comparativ cu acestea relaţiile Moldovei cu partenerii europeni au o finalitate clară, care se datorează nu doar schimbărilor politice, dar şi aspiraţiilor europene tradiţionale ale autorităţilor şi populaţiei.

Ziarul de limbă rusă Komsomolskaia Pravda scrie că Partidul Comuniştilor a organizat proteste în Bălţi, Cahul şi Orhei, cerând Alianţei pentru Integrare Europenă să plece de la putere. Acţiuni similare sunt planificate şi la Chişinău, cel mai probabil la 13 iunie. Liderii PCRM declară că vor protesta până preşedintele interimar Mihai Ghimpu nu va anunţa data alegerilor anticipate.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG