Linkuri accesibilitate

și, între rai și crime, istoria comunismului trebuie cunoscută (Jurnal de Chișinău)

Nicolae Negru în Jurnal de Chişinău scrie că, deși mulţi cetăţeni spun că s-au simţit bine perioadă comunistă şi au trăit ca în rai, totuşi trebuie să li se prezinte crimele înfăptuite de regimul comunist sub seceră şi ciocan. Fiindcă unii nu au ştiu crimele care s-au făcut alături de ei sau au uitat, şi poate li se va face ruşine, conchide Negru.

Jos Comisia Ghimpu titrează ziarul Comunistul, acuzând Guvernul că limitează dreptul la libera întrunire a PCRM. Tot aici Elena Danu scrie că prin interzicerea simbolicii comuniste, se doreşte eliminarea de pe arena politică a un concurent puternic.

În ajunul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Fumatului, Mihail Oprea, directorul Dispensarului Narcologic Republican spune în Panorama că pentru preparatele antifumat un fumător ar cheltui cu mult mai puţini bani decât pentru ţigări. Datele statistice arată că 65 la sută dintre cetăţenii Republicii Moldova fumează.

Vsevolod Ciornei scrie în Săptămâna că se pare că PCRM ia acum cunoştinţă de reversul modelului autoritar de managment statal. La un moment dat, autoritatea supremă atrage ca un magnet multe simpatii populare. Dar momentul trece şi acelaşi magnet atrage cu aceeaşi forţă antipatiile.

În Timpul, Constantin Tănase meditează despre cine şi cum îi strică pe politicieni – această chestiune fiind privită prin prisma relaţiilor dintre ziarişi, cititori şi politicieni, relaţii, care de regulă, în opinia lui Tănase, sunt foarte tensionate, categoric antagoniste şi uneori chiar explozive.
XS
SM
MD
LG