Linkuri accesibilitate

Cooperare bulgaro-americană în combaterea crimei organizate și terorismului


Leon Panetta la întîlnirea cu premierul Borisov
Leon Panetta la întîlnirea cu premierul Borisov

Leon Panetta la Sofia: „CIA sprijină ferm eforturile guvernului bulgar de a combate corupția la nivel înalt și crima organizată.”


„CIA sprijină ferm eforturile guvernului bulgar de a combate corupția la nivel înalt și crima organizată. Am dat asigurări primului ministru Borisov că vom continua buna colaborare în acest domeniu”, a declarat directorul serviciului secret, Leon Panetta, în urmă întrevederii pe care a avut-o în cursul dimineții cu Boiko Borisov.

Panetta a transmis primului ministru un mesaj din partea președintelui Barack Obama în care sânt reconfirmate asigurările ferme ale Americii pentru securitatea poporului bulgar.

Viceprim-ministrul și ministru de interne, Țvetan Țvetanov, care a participat la întălnirea Borisov-Panetta, a declarat că în cadrul ei a fost acordată o atenție specială acțiunilor comune împotrivă crimei organizate, terorismului și traficului de narcotice, apreciate foarte bine de cele două guverne și de instituțiile europene. În cursul anului la Sofia va putea fi deschis un oficiu al serviciului antidrog DEA.

Nu a fost discutată reforma în serviciile secrete bulgare. Țvetanov însă a respins criticile opoziției socialiste că programul de economii al guvernului nu afectează aceste servicii. El a avertizat că poliția și serviciile secrete nu vor deveni cămp de experiențe inutile. Luptă anticorupție și antifraudă a avut ca efect ridicarea gradului de absorbire a fondurilor europene.

Vizita directorului CIA, ce va continua și mîine, a fost convenita în timpul întîlnirilor pe care le-a avut Boiko Borisov la Washington în septembrie 2009.
XS
SM
MD
LG