Linkuri accesibilitate

Ciori și păsări cu pana tricoloră (Timpul)


O prestaţie bună la summitul CSI va genera pentru Filat mai multe dividende politice, decât paşnica călătorie a lui Ghimpu în Italia.


„Ştirile nu sunt democratice” , spunea cu sarcasm odată un veteran al jurnalismului britanic, dacă-mi amintesc bine … Şi se pare că avea într-un fel dreptate – deoarece cine sunt pomeniţi, de obicei, în ştiri? Doar un număr limitat de personalităţi care se consideră că influenţează mai mult sau mai puţin istoria… Diana, ce e de citit în ziarele de azi, în afara ştirilor?


Opt ani de zile, scrie Constantin Tănase în Timpul, un cârd de cioroi au întunecat cerul patriei sale. Cioroii au cărat, adică au furat, explică Tănase, totul ce le-a ieşit în cale - terenuri agricole, bănci, fabrici, televiziuni ş.a.m.d. Editorialistul se arată mirat că unele păsări cu pană tricoloră astăzi şi-au făcut cuib sub streaşina Alianţei şi cară şi ele ce a mai rămas necărat de cioroi.

Dorin Danilescu scrie pentru portalul de comentarii şi informaţii AVA.MD că deşi guvernanţii au acceptat de bunăvoie să-şi reducă din pensii, aceştia ar putea găsi o modalitate să nu rămână păgubaşi. Anume să-şi mărească salariile... Astfel ar fi şi oamenii împăcaţi... şi pensia întreagă.

„Ghimpu la Roma, Filat la ruşi” scrie analistul politic Denis Cenuşă pentru portalul hotnews.md. În timp ce premierul Filat a conversat din greu cu „autoritarul” Putin, preşedindetele interimar al R. Moldova se va afla în audienţa la Papa de la Roma. Negocierile complexe cu partea rusă vor pune la încercare popularitatea crescândă a lui Filat. Totuşi o prestaţie bună la summitul CSI va genera pentru Filat mai multe dividende politice, decât paşnica călătorie a lui Ghimpu în Italia.
XS
SM
MD
LG