Linkuri accesibilitate

Avalanșa informațională după Declarația Medvedev-Ianukovici (Capitala)...


și o investigaţie despre cazurile de încălcare a drepturilor omului din regiunea transnistreană (Timpul).


Din ziarul de limbă rusă Panorama aflaţi ce fac deputaţii în timpul şedinţelor parlamentare, în afară de faptul că adoptă legi. De asemenea aflaţi şi care deputaţi, în opinia jurnaliştilor, sunt cei mai guralivi şi mai puţini atenţi în timpul şedinţelor în plen. Primii în top sunt Victor Stepaniuc şi Valentin Guznac ...

Cornel Ciurea scrie în Capitala că avalanşa informaţională după întâlnirea dintre Medvedev şi Ianukovici, îi aminteşte de schimbul de replici între doi amici de-ai lui. Primul spunea: „Păzea că vin ruşii”. La care al doilea răspundea: „Dar ei nici nu au plecat”.

Ziarul Moldavskie vedomosti scrie ca implicarea structurilor europene in medierea unui litigiu ce tine de politica interna a Moldovei – se are in vedere imposibilitatea de a gasi o solutie de compromis in vederea alegerii presedintelui - este o victorie a diplomatiei europene, dar tradeaza vechea traditie moldoveana de a merge la curtea otomana dupa blagosloviri.

Saptaminalul Kommersant scrie ca noua putere isi sapa gropa nu atunci cind impinge Moldova spre NATO dind curs vointei exprimate de maxim 19 la suta din populatie, si nici atunci cind isi etaleaza „esenta proromaneasca si unionista” satisfacind vointa a 2,2 la suta din populatia bastinasa, ci devine sinucigasa atunci cind majoreaza tarifele.

Cornelia Cozonac publică în Timpul o investigaţie despre cazurile de încălcare a drepturilor omului din regiunea Transnistreană. Locuitorii de acolo rămân ostaticii unei situaţii grave: deşi sunt cetăţeni ai R. Moldova, autorităţile constituţionale nu-i pot proteja. De la începutul anului, CEDO, a pus pe rol în regim de urgenţă două cauze, similare cazului Ilaşcu, în care a fost condamnată Federaţia Rusă.
XS
SM
MD
LG