Linkuri accesibilitate

Într-o declaraţie guvernamentală dramatică, rostită miercuri, Angela Merkel a spus că „Europa are nevoie de o cultură a stabilităţii” şi "eşecul monedei euro ar însemna eşecul Europei“. „Piaţa financiară nu va corecta evoluţiile negative. Din cauza aceasta politica, parlamentele şi guvernele au datoria să intervină, să reglementeze şi, în cel mai rău caz, să interzică pentru a putea reduce riscurile.”

În cursul acestei zile grupurile parlamentare germane au continuat dezbaterile privind umbrela de salvare a monedei euro.

Lupta pentru a asigura stabilitatea monedei unice se duce între timp în întreaga zonă Euro. Astfel s-a decis, acordarea de garanţii de 750 de miliarde de euro pentru susţinerea statelor confruntate cu falimentul. Aşa cum s-a anunţat, Berlinul va oferi garanţii de 148 de miliarde de euro.

Astăzi şefa guvernului german, Angela Merkel a lansat un apel către ţările puternic industrializate, din grupul G-20, cerîndu-le să nu se opună impozitării tranzacţiilor bancare. Trebuie să lansăm un semnal internaţional în acest sens, a spus Merkel la reuniunea pregătitoare a summitului G-20 din iunie. Angela Merkel s-a pronunţat, încă o dată, pentru înăsprirea şi respectarea strictă a reglementărilor cuprinse în aşa numitul pact european de stabilitate monetară.

Potrivit ministrului german de finanţe Wolfgang Schäuble, în momentul de faţă este nevoie de urgentarea măsurilor de stabilizare a monedei euro. Una din problemele principale ale pieţelor financiare este, potrivit lui Schäuble, că ele dispun astăzi de capacitatea de a amplifica masiv fluctuaţiile conjuncturale. Din cauza aceasta trebuie introduse reforme substanţiale, a mai spus ministrul german de finanţe. La conferinţa de la Berlin participă reprezentanţi din partea Uniunii Europene, ai Fondului Monetar Internaţional şi ai Băncii Mondiale.
XS
SM
MD
LG