Linkuri accesibilitate

Statele Unite prezintă Consiliului de Securitate ONU un proiect de rezoluție vizînd înăsprirea sancțiunilor contra Iranului


Statele Unite au prezentat un proiect de rezolutie Consiliului de Securitate ONU care ar intari sanctiunile economice impotriva regimului de la Teheran pentru ca refuza sa puna capat programului de imbogatire a uraniului. Washintonul spune ca ceilalti 4 membri permanenti ai Consiliului de Securitate – Rusia, China, Marea Britanie, Franta - sustin textul.

Presedintele Statelor Unite Barack Obama a salutat proiectul de rezolutie ONU pentru intarirea sanctiunilor impotriva regimului de la Teheran si a cerut autoritatilor iraniene sa isi indeplineasca obligatiile asumate international.

Seful agentiei iraniene pentru energie atomica, vicepresedintele iranian Ali Akbar Salehi a declarat ca o astfel de rezolutie discrediteaza aceste tari dupa ce Teheranul a acceptat un acord pe teme nucleare cu Turcia. Administratia americana crede ca in ciuda acestei intelegeri, Iranul isi va continua programul de imbogatire a uraniului si ar putea sa fabrice arme nucleare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG