Linkuri accesibilitate

Sondaj de opinie IRES: Vlad Filat în topul încrederii acordată personalităților politice


Potrivit un nou sondaj facut public de catre Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) impreuna cu Fundatia Est-Europeana, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, pragul electoral l-ar trece numai patru partide: PCRM (26,4 %), PLDM (22,4%); PD (7,3%) si PL (6,8%). O treime din populatia Moldovei este indecisa

In topul increderii personalitatilor politice, pe primul loc se plaseaza premierul Vlad Filat (56 %), urmat de presedintele democratilor, Marian Lupu (51 %), de Primarul Chișinaului Dorin Chirtoaca (43%) si fostul presedinte al tarii, Vladimir Voronin (26%).

Potrivit sondajului, 36% dintre moldoveni cred ca tara lor merge intr-o directie buna, iar 47% cred ca dimpotriva, directia este gresita. Principalele ingrijorari ale populatiei sunt : lipsa locurilor de munca, pensiile si salariile, si criza politica .

Sondajul „Democratie, participare si resurse de civism” a fost realizat in perioada 30 aprilie - 9 mai 2010, pe un esantion de 1.500 de persoane, avand o marja de eroare de +/- 2,6 %.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG