Linkuri accesibilitate

„Voi aborda subiectul Transnistriei în discuțiile de la summitul CSI”


Premierul Vlad Filat
Premierul Vlad Filat

Premierul Vlad Filat: „Poziția Chișinăului este cunoscută conducătorilor statelor vizate sau care au interferență cu reglementarea transnistreană”


Vlad Filat: Pe agenda summitului CSI sînt mai multe probleme care vor fi discutate. Vor fi semnate un şir de acorduri, preponderent care vizează dimensiunea economică, nimic special.

Europa Liberă: Spuneţi că la reuniunea CSI va fi semnat un set de documente cu conţinut economic. Pe bilaterală veţi aborda anumite probleme cu careva din omologii dvoastră prezenţi la summit?

Vlad Filat
: Nu în cadrul şedinţei plenare. În cadrul acestei vizite nu este programată o întîlnire bilaterală. Deci voi folosi posibilitatea pe care o oferă acest cadru în a comunica cu omologii mei în regim de lucru. Vom discuta sigur şi despre relaţiile noastre economice cu Federaţia Rusă, voi discuta şi cu omologul meu ucrainean despre un şir de probleme care sînt nerezolvate în raportul dintre ţările noastre.

Europa Liberă: Guvernul R. Moldova a reacţionat imediat după ce Medvedev şi Ianukovici au semnat o declaraţie comună privind Transnistria. Veţi repune acest subiect în discuţie cu ocazia reuniunii CSI?

Vlad Filat: Eu sînt absolut sigur că poziţia Guvernului deja este cunoscută de toate părţile interesate. Ea a fost făcută public oficial şi în acest sens ea se transmite cu viteza luminii. Şi conducătorii statelor vizate sau care au interferenţă cu această problemă sînt deja în cunoştinţă de cauză. Voi discuta şi asupra acestui subiect în discuţiile pe care le voi purta.
XS
SM
MD
LG