Linkuri accesibilitate

Moldova „oleacă gravidă” ? (Kommersant Plus)


In timp ce Dorin Chirtoacă nu a reușit să înfrîngă „sistemul”.

Dmitri Ciubaşenco scrie în ziarul de limbă rusă Panorama că autorităţile continuă să se joace cu agenţii economici dea pisica cu şoarecele. Oamenii de afaceri spun că deşi ce la guvernare au venit forţele democratice, controalele „la comandă” nu au încetat.

Editorialistul Roberd Zapadinski de la Kommersant Plus scrie că Moldova astăzi este în starea jenantă de semiindependenţă, starea pe care o are în vedere expresia uzuală „oleacă gravidă”. Şi asta se întîmplă pentru că vîrfurile de la putere mereu caută să obţină ceva în schimbul independenţei, se scrie în Kommersant.

În Timpul, Constantin Tănase scrie că Dorin Chirtoacă aşa şi nu a reuşit să înfrângă sistemul. Iată de ce, primăriei oficiale a Chişinăului i-au rămas în gestiune doar câinii vagabonzi, gunoaiele din faţa blocurilor şi mirosul urât de la staţia de epurare.

La acelaşi subiect, Nicolae Negru scrie în Jurnal de Chişinău că Dorin Chirtoacă, deşi a asigurat intrarea PL în Parlament, fiind primul pe listă, nu el, ci Mihai Ghimpu a profitat de rezultatele alegerilor şi s-a situat pe primele poziţii în procesul de repartizare a funcţiilor.

Politologul Zurab Todua scrie în Nezavisimaia Moldova că actuala putere impune întregii populaţii complexul celui învins. În forma ascunsă se pledează, de fapt, pentru lichidarea Republicii Moldova, e de părere politologul.

Editorialistul Viorel Mihail scrie în Săptămâna că comuniştii moldoveni sunt antidemocraţi pentru că sfidează voinţa poporului de a alege şeful statului.

Moldavschie Vedomosti
scrie că PCRM încearcă să acrediteze ideea că este singurul partid care ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia. În realitate lucurile stau altfel întrucât expertiza europeană nu a dat prioritate unuia dintre cele două prioecte de amendare a Constituţiei.
XS
SM
MD
LG