Linkuri accesibilitate

Moldovenii popor blajin și demnitatea umană și națională



Mai multe ziare de astazi informează despre marturia jurnalistului Vardanean arestat la Tiraspol, iar Comitetul pentru Protectia Jurnalistilor (CPJ.org) cere eliberarea lui.

Sorina Ştefârţă argumentează în Timpul de ce nu vrea ca religia să devină un obiect de studio obligatoriu. Mai folositoare ar fi obiectele care i-ar face pe elevi capabili sa distinga binele de rau, credinţa de manipulare. Argumentul final este dorinţa noastră de europenizare.

Iar Constantin Tănase scrie astazi despre demnitatea umană şi naţională. Cum altfel decat ingratitudine se numeşte comportamentul unor oameni care au venit aici, nepoftiţi, au căpătat aici toate drepturile (mai multe decât băştinaşii), şi-au impus limba şi, în loc de „spasiba”, te declară naţionalist, xenofob şi fascist? E întrebarea lui Constantin Tănase.

Poliţişti sub acoperire, gineri ai vanzatoarelor de aur, titrează Ziarul de Gardă. Articolul este despre poliţiştii de la Ministerul de Interne, care s-au înrudit cu vânzătoarele care vând aur chiar in apropierea aceluiaşi minister. Tot in Ziarul de Gardă gasiti raspunsurile unor politicieni la intrebarea: ce secrete conţin documentele de stat pe care le-a pierdut ex-ministrul Papuc?

Literatura şi Arta tratează problema cenzurii din ultimii ani de la Teleradio Moldova, care a alcătuit diverse liste negre, in care a inclus aproape toate intelectualitatea de creatie. Nici un om de cultură n-a mai putut vorbi la radioul zis public, iar daca la TV s-a discutat in contradictoriu, la sigur discuţiile erau între 2 comunişti.

Aurelian Silvestru, tot in Literatura şi Arta, scrie despre blajinatatea poporului nostru, ca un defect care ne mai joaca feste, iar Haralambie Moraru despre eroii conflictului de pe Nistru ajunsi cersetori in ţara pe care au apărat-o.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG