Linkuri accesibilitate

Vladimir Voronin - „Străinul” (Timpul)



„Străinul” este titlul editorialului semnat de Arcadie Gherasim în Timpul, în care scrie că fiecare apariţie publică a liderului comunist Vladimir Voronin îl arată tot mai departe de interesele R. Moldova şi tot mai aproape de interesele feciorului său Oleg şi de afacerile acestuia.

În ziarul de limbă rusă Panorama aflaţi că liderii Alianţei de guvernământ sunt de părere că nemulţumirea cetăţenilor faţă de înrăutăţirea nivelului de trai din ultimile luni este o consecinţă directă a felului cum a fost guvernată ţara anii trecuţi. În replică, Partidul Comuniştilor invită Alianţă să se retragă de la guvernare, dacă „nu ştie să conducă ţara”

Moldova Suverană scrie că Partidul Comuniştilor este gata pentru negocieri asupra tuturor subiectelor politice care framîntă societatea. Astfel, scrie Moldova Suverană, Vladimir Voronin, e de părere că soluţii de compromis fi gasite doar prin negocieri sincere.

Ziarul de limba rusa Moldavskie vedomosti scrie că deşi litigiul privind modificarea articolului 78 al Constitutiei nu este solutionat, dizolvarea cit mai rapida a Parlamentului ar oferi Moldovei o sansa. Pentru ca astfel ca s-ar constitui un nou corp de deputati care ar incepe de la zero cautarea cailor de iesire din starea de impas.

Vlad Bercu scrie în Economist că noua guvernare mai pune o mină cu efect întârziat în câmpul pe care calcă şi care va exploda în alegerile anticipate – Angenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică va mări din nou tarifele la gaze şi căldură.
XS
SM
MD
LG