Linkuri accesibilitate

11.05 - București: Scandalul „Costea”


Coperta albumului „Eternelle et fascinante Roumanie”
Coperta albumului „Eternelle et fascinante Roumanie”

Nicolae Dan Fruntelată a semnat cu Mihai Ungheanu un act adiţional la contractul de sponsorizare prin care Bancorex a achitat plăţile aferente pentru editarea albumului „Eterna şi fascinanta Românie”.


11 mai 2000

Actualitatea românască. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Dan Răspopa)

Scandalul „Costea”.

Aproape nici un politician nu vrea să-şi aducă aminte că l-a cunoscut pe omul de afaceri Adrian Costea deşi apar din ce în ce mai multe informaţii că a fost un apropiat al PDSR si mai târziu, APR.

Nicolae Dan Fruntelată a fost audiat în cadrul anchetei deschise de justiţia franceză. Înainte a fost audiat fostul director al Bancorex. În calitatea de coordonator al departamentului de imagine în fostul guvern Văcăroiu, Dan Fruntelată a semnat cu Mihai Ungheanu un act adiţional la contractul de sponsorizare prin care Bancorex a achitat plăţile aferente pentru editarea albumului „Eterna şi fascinanta Românie”.

Firma care a editat albumul a primit o primă tranşă de 1, 5 milioane de dolari de la guvernul român, când Viorel Hrebenciuc era secretar general. Restul, de 4,2 milioane de dolari au fost achitaţi după aceea, în 1998 – a precizat Hrebenciuc. El susţine că succesorul său în guvernul Ciorbea este vinovat de neglijenţă, pentru ca a avizat plata celor peste 4 milioane de dolari, fără să verifice. Hrebenciuc a mai precizat că în 1995, când s-a semnat contractul de editare a albumului, nu exista nici o lege să ceară organizarea unui concurs.

Mai mult, el a declarat că Adrian Costea nu a fost verificat pentru că era prieten cu fostul direcotr SRI, Virgil Măgureanu. Măgureanu a declarat la rândul său că relaţia cu Adrian Costea a fost una utila dar nu una de afaceri.
XS
SM
MD
LG