Linkuri accesibilitate

Ierarhi și mireni cer predarea „Bazelor Ortodoxiei” în școală


Adunare la Chișinău pentru desemnarea persoanelor responsabile de colectarea semnăturilor necesare pentru organizarea unui referendum

Sute de preoţi şi câteva mii de enoriaşi s-au adunat astăzi în Scuarul Catedralei Naşterea Domnului pentru a colecta semnături în favoarea predării religiei creştin-ortodoxe obligatoriu în şcoli.

Ideea organizării referendumului a fost lansată încă în luna februarie de fostul ministru al apărării Valeriu Pasat. Mitropolitul Moldovei Vladimir, adresându-se celor veniţi la adunare, a declarat că predarea „Bazelor Ortodoxiei” în şcoală nu este un capriciu al cuiva, ci o garanţie a perceperii de către tineri a culturii în general şi a religiei în secial.

Mitropolitul Vladimir: „Noi personal, din partea Mitropoliei, începând cu anul 1993 ne-am adresat în fiecare an, câtre fiecare conducător al ţării ca să ne permită predarea religiei în şcoală. La îndemnul nostru adeseeori nu am primit niciun răspuns. Chiar către actuala conducere ne-am adresat. Iarăşi am rămas neauziţi”.

Iată şi opinile câtorva enoriaşilor prezenţi astăzi la adunare:

„Trebuie predată religia în şcoli pentru că tinerii din ziua de azi nu ştiu ceea ce este păcat şi ce nu este păcat”.

„Nu trebuie să o impunem. Ar trebui să fie un obiect cu frecvenţa opţională”.

„Noi ne-am trezit cu creştinismul pe faţa pământului şi vom muri cu creştinismul ”.

La adunarea de astăzi urmau să fie desemnate şi persoanele responsabile de colectarea semnăturilor din fiecare localitate pentru iniţierea referendumului.


Adunarea preoților și enoriașilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:28 0:00
Previous Next

XS
SM
MD
LG