Linkuri accesibilitate

8.05 - București: Audieri în cazul Costea


Viorel Hrebenciuc, fost secretar general al cabinetului Văcăroiu, Iosif Boda, fost consilier prezindenţial, Teodor Meleşcanu, fost ministru de externe şi Adrian Năstase, prim vicepreşedintele PDSR ar urma să fie audiaţi în ceea ce mass media a numit „scandalul politică şi bani murdari”.


8 mai 2000

Actualitatea românească. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Liana Ionescu).

Audieri în cazul Costea.


Potrivit unor surse de la Bucureşti, Viorel Hrebenciuc, fost secretar general al cabinetului Văcăroiu, Iosif Boda, fost consilier prezindenţial, Teodor Meleşcanu, fost ministru de externe şi Adrian Năstase, prim vicepreşedintele PDSR ar urma să fie audiaţi, începând de pe 9 mai, în ceea ce mass media a numit „scandalul politică şi bani murdari”. Un dosar instrumentat de magistraţi francezi, dosar legat de omul de afaceri Adrian Costea, bănuit de spălare de bani.

Procurorul general Mircea Cristea a precizat într-un interviu cu Europa Liberă, că toţi martorii au fost deja citaţi. El a refuzat să comenteze speculaţiile legate de modul cum a izbucnit întregul scandal: dacă în urma unui denunţ la autorităţile franceze sau în urma unei sesizări a Procuraturii generale din România. Oricum, Mircea Cristea a declarat că este vorba de un dosar penal în care eventuale implicaţii politice sunt irelevante. „Pe noi nu ne interesează decât aspectul penal”.

Dacă nu apărea un articol în Le Parisien, continuă Mircea Cristea, partea română nu ar fi stinjenit ancheta franceză dar aşa a fost obligată să dea publicităţii numele celor citaţi ca martori. „Domnul Costea face însă obiectul anchetei magistraţilor francezi, pentru fapte comise în Franţa”.

În România există mai multe dosare în care sunt implicate firme din care face parte şi Adrian Costea – unele sunt incluse în cazul Temeşan. Din acest motiv, a precizat Mircea Cristea, Adrian Costea nu a fost interogat în România.
XS
SM
MD
LG