Linkuri accesibilitate

Dorina Arsene: „am realizat că am nevoie de mai multă autocunoaştere, de mai multe calităţi pe care mi-ar plăcea să le studiez...”


La Librăria din Cartier acum. Diana Răileanu a vorbit la librărie cu Dorina Arsene, despre şapte piloni ai încrederii în sine.

Dorina Arsene
: „O carte care mi se pare acum importantă pentru mine şi pentru ceea ce vreau eu să aflu este „Cei şapte piloni ai încrederii în sine”, scrisă de Nathaniel Branden. O carte destul de interesantă, care te face să cunoşti multe lucruri interesante, care te ajută să „şlefuieşti” unele lucruri pe care, de fapt, le cunoşteai dar nu realizai că ar fi mai corect aşa să faci”.

Europa Liberă: Care ar fi unul dintre pilonii încrederii?


Dorina Arsene
: „Din moment ce îţi propui ceva trebuie să ai siguranţa în primul rând în tine şi apoi în ceea ce vrei să faci şi să mergi înainte sigur. Atunci când greşeşti să nu te gândeşti că doar tu eşti de vină. Adică, să nu deviezi de la ceea ce îţi propui să faci. Dacă nu îţi reuşeşte din prima, întotdeauna ţi se oferă o altă şansă şi oricum a doua oară va fi mai bine”.

Europa Liberă: De ce ai căutat o astfel de carte în librarie?

Dorina Arsene: „Simt de un an de zile că am nevoie de o schimbare, că mi-am dorit această schimbare după ce am terminat facultatea, după ce am început să văd lucrurile altfel, să mă angajez la muncă. Am văzut că, de fapt, totul este altfel decât credeam eu. Atunci când am realizat că am nevoie de mai multă autocunoaştere, de mai multe calităţi pe care mi-ar plăcea să le studiez... Dumnezeu te înzestrează cu anumite calităţi, însă trebuie să ştii cum să le modelezi. Am cumpărat o carte, am văzut că mă ajută, am procurat a doua carte, aşa până am ajuns la „Cei şapte piloni ai încrederii în sine”, care mă ajută să merg mai sigură înainte”.
XS
SM
MD
LG