Linkuri accesibilitate

11 polițiști suspendați din funcție și cercetați în doarul 7/8 aprilie


11 politisti au fost suspendati din functie si sunt cercetati ca urmare a prezentarii de catre primarul general al capitalei Dorin Chirtoaca a unei casete video cu inregistrari din seara de 7 spre 8 aprilie 2009. In inregistrare sunt vazuti politisti care ii maltrateaza pe protestatarii pasnici. Potrivit ministrului de interne Victor Catan care a facut aceste declaratii intr-o conferinta de presa, o parte din polititi sunt cercetati pentru abuz de putere si altii sunt interogati in calitate de martori.

In dosarul legat de moartea lui Valeriu Boboc sunt anchetati si fostul vicecomisar al Chisinaului, Iacob Gumenita si fostul inspector in politia criminala, Ion Perju. Primul este in arest la domiciliu, celalalt este in izolatorul politiei.

La aceeasi conferinta de presa, Victor Catan a spus si ca politia nu va renunta la gardul de securitate folosit cu ocazia manifestatiilor de 1 mai organizate de partidul comunistilor. Catan a spus ca acest gard de securitate va fi folosit la toate manifestarile publice de masa indiferent daca sunt concerte sau manifestatii politice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG