Linkuri accesibilitate

Guvernul Filat nu se simte intimidat de demonstrația de sîmbătă a comuniștilor


Premierul Vlad Filat spune că Alianţa pentru Integrare Europeană nu se simte intimidată de protestul de 1 mai al opoziţiei comuniste, la care în jur de 8 mii de oameni au scandat în Piaţa Marii Adunări Naţionale „Ruşine!” şi „Jos Guvernul!”.

Vlad Filat: „Eu îmi aduc aminte foarte bine perioada de timp când organizam şi eu mitinguri de protest. Niciodată n-am avut situaţii în care să putem manifesta liber”.

Protestul de ieri a avut loc în perimetrul unui gard de sârmă instalat în jurul pieţei prin decizia Consiliului Municipal Chişinău, ca poliţia să poată preveni incidente de felul exploziei din timpul festivităţilor de ziua capitalei în octombrie trecut, soldata cu mai mulţi răniţi.

Măsurile de securitate i-au nemulţumit pe participanţi. Un lider comunist, Mark Tkaciuk a spus că autorităţile „închid într-un ţarc pentru animale partidul care reprezintă jumătate din electoratul ţării”.

El a mai spus că opoziţia nu speră să obţină demisia guvernului cu asemenea proteste. „Acest circ nu-i impresionează. Pentru noi este o zi a consolidării şi demonstrării posibilităţilor înaintea altor acţiuni care urmează”, a spus deputatul Tkaciuk.

Opoziţia comunistă cere dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor anticipate după 16 iunie, când expiră un an de la dizolvarea precedentă a forului legislativ incapabil să aleagă un nou şef al statului.
XS
SM
MD
LG