Linkuri accesibilitate

Ambasadorul american deplînge modificările aduse legii ANI (Hotnews)


Miliardarii și mercenarii lor (Evenimentul zilei)

Intr-un interviu acordat lui Dan Tapalaga pe site-ul Hotnews, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gittenstein exprima ingrijorarea guvernului sau fata de modificarile aduse legii ANI (Agentia Nationala de Integritate). Statele Unite au investit foarte mult in viitorul Romaniei, iar existenta statului de drept este vitala pentru asigurarea unei piete libere si a democratiei, valori pe care America a dorit sa le sadeasca aici, arata domnia sa. Diplomatul american insista pe legatura dintre volumul investitiilor americane in Romania si nivelul coruptiei si comenteaza argumentul Curtii Constitutionale, ca postarea pe internet a declaratiilor de avere ale demnitarilor ar incalca dreptul la viata privata. “Atunci cand candidezi pentru o functie publica sau detii o functie publica, nu trebuie sa te astepti ca sursele veniturilor tale sa ramana secrete”, spune Gittenstein.

Ziarul Romania libera se ofera sa publice declaratiile de avere ale acelor demnitari care vor dori in continuare transparenta. O spune editorialistul Dan Cristian Turturica.

Mircea Mihaies admite in Evenimentul zilei ca in Romania s-a instaurat “dictatura”. Potrivit definitiei din Enciclopedia britanică, acest cuvant semnifica o forma de guvernamant in care o persoana sau un mic grup detin puterea absoluta fara existenta unor limitari constitutionale. Urmeaza demonstratia ca dictatorul nu este in niciun caz Traian Basescu, ale carui solicitari au fost strasnic ignorate de guverne si Parlament, si nici guvernul Emil Boc, care e atat de departe de puterea absoluta. In schimb, in Romania se traieste “sub dictatura ticalosiei si a minciunii. E conjuratia unui mic grup putred de bogat, pentru care nu exista nici limitare constitutionala, nici piedici morale”. Doi-trei miliardari – aici rezum - au umplut buzunarele mercenarilor de la televiziunile Realitatea si Antena si au instaurat ceva mai rau decat dictatura: haosul, vulgaritatea, nebunia. Citez din nou: “Pentru a-si pierde mintile, romanul nu mai are nevoie de alcool. Ii ajung drojdiile rau-mirositoare si dejectiile pompate isteric de gazetari fara scrupule si de televiziuni”.

Ovidiu Nahoi scrie in Adevarul pornind de la o stire pe nedrept ignorata: Polonia, Cehia si Slovacia au primit de la Uniunea europeana 1 miliard de euro bonus pentru fondurile - tot de 1 miliard - atrase prin proiecte. Sunt tocmai banii pe care tari ca Romania nu reusesc sa ii atraga din fondurile Uniunii. Drept pentru care jurnalistul propune ca autoritatile de la Bucuresti sa nu mai ceara bani de la Bruxelles, ci guvernanti.
XS
SM
MD
LG