Linkuri accesibilitate

Consultări politice la Cotroceni pe tema Agenției Naționale de Integritate


Preşedintele Romaniei, Traian Băsescu a invitat pentru astazi partidele politice la Palatul Cotroceni pentru consultări în legatură cu situaţia Agenţiei Naţionale de Integritate, informeaza site-ul Hotnews.ro. Potrivit sursei citate, şi-au conformat participarea la aceste consultări PSD, PC şi UDMR, iar Partidul Naţional Libera a declarat că îşi va anunţa astazi pozitia fata de aceasta invitatie.
Curtea Constituţională din Romania a constatat in aceasta luna că mai multe articole din organizarea şi funcţionarea acestei agentii ar fi neconstituţionale, inclusiv cel care stabileşte dreptul agenţiei la verificarea averilor demnitarilor şi parlamentarilor. Potrivit şefului agentiei, in investigaţiile ANI s-ar afla peste 100 de parlamentari romani cît şi 7 din cei 9 judecatori ai Curtii Constituţionale.
Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso şi-a exprimat ingrijorarea în legatură cu o posibilă slăbire a rolului ANI, agenţie ce a fost creată la presiunea Uniunii Europene pentru combaterea corupţiei la nivel înalt.
XS
SM
MD
LG