Linkuri accesibilitate

Traficul aerian european pertubat în continuare


Traficul aerian european continua sa fie perturbat, au fost reluate doar jumatate din zborurile normale, iar institutele meteorologice au anuntat un nou val de cenusa de la vulcanul din Islanda ca s-ar deplasa catre nordul continentului european. Aeroporturile din Parisul si Madrid functioneaza la capacitate redusa, iar toate aeroporturile din Londra continua sa ramina inchise, cel putin pina miine dimineata.

Spatiul aerian al Poloniei, Finladei si Norvegiei este in continuare inchis, iar zborurile din si catre Germania sunt restrictionate. Aeroporturile din Italia si Spania functioneaza la capacitate limitata.

Intre timp au fost suplimentate trenurile, autobuzele si vapoarele pentru a–i repatria pe calatori. Companiile de aviatie au pierdut in aceste ultime zile peste 200 de milioane de dolari zilnic.

Radio Europa Libera l-a intrebat pe profesorul scotian Ken Donaldson daca norul de cenusa care pluteste deasupra Europei si face atitea daune liniilor de aviatie si calatorilor, are vreun impact negativ asupra sanatatii: „Nivelul cenusii care cade deasupra Europei este realmente foarte mic, comparativ cu ceea ce exista in jurul vulcanelor asadar sansele ca el sa dauneze sanatatii sunt foarte reduse”. Dar, a mai precizat profesorul scotian, oamenii care au probleme pulmonare sau astm bronsic ar fi mai indicat sa stea in casa.

Vulcanul din Islanda continua sa erupa. In 1820, la ultima sa eruptie, activitatea sa s-a prelungit pe un an de zile.
XS
SM
MD
LG