Linkuri accesibilitate

Aeroporturile europene își reiau de marți treptat activitatea


Zborurile din Republica Moldova ar putea fi reluate miine dupa ora 15.00, a declarat directorul aeroportului international Chisinau Roman Podcorîkov, într-o sedinta de urgenta a guvernului, fiind citat de agentiile de presa moldovene. La ora 21 spatiul aerian moldovean continua sa fie inchis. Pîna acum au fost anulate 47 de curse si 7 mii de calatori au fost afectati în aeroportul moldovean.

Uniunea Europeana a anuntat, dupa video conferinta ministrilor transporturilor din ţările comunitare din aceasta seara, ca aeroporturile europene vor fi deschise treptat, incepînd de miine dimineata de la ora 6 GMT, ora 9 ora Chisinaului, dar respectind cu stricteţe regulile de securitate. Comisarul pentru transport Siim Kallas a spus ca nu poate fi pusa în pericol siguranta calatorilor din motivele economice invocate de liniile de aviatie care înregistreaza pierderi zilnice de peste 200 de milioane de dolari.

Pe de alta parte un oficial de grad inalt american a declarat astazi ca in motorul unui avion de lupta NATO F-16 a fost gasita sticla rezultata din cenusa vulcanului din Islanda. Pe pagina noastra de internet gasiti o harta a norului de cenusa si a deplasarii sale, oferite de institutul norvegian meteorologic.
.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG