Linkuri accesibilitate

Zboară cocorii, nu zboară avioanele


Pierderi și pierderi sub cenușa vulcanică


Ziarul de limbă rusă Komsomolskaia Pravda scrie că pierderile Aeroportului Internaţional Chişinăudupă ce vulcanul islandez a paralizat spaţiul aerian din Europa, se ridică la sute de mii de lei.

Cotidianul Timpul scrie că deocamdată administraţia Aeroportului Internaţional Chişinău nu ştie când vor fi reluate cursele, or acest fapt depinde de evoluţia norului de cenuşă provenit de la vulcanul din Islanda. Ala Coica scrie că norii de sulf pot persista în atmosferă luni şi ani întregi, în funcţie de gravitatea şi de durata erupţiei. Un efect distrugător l-ar putea avea ploile acide.

Tot în Timpul Arcadie Gherasim scrie că prin anunţarea intenţiei de a organiza un referendum cu scopul introducerii religiei ca obiect de studiu obligatoriu în şcoala cineva doreşte cu tot dinadinsul ca, în Republica Moldova, să izbucnească un război interconfesional şi, în consecinţă, să fie introdusă inchiziţia ortodoxiei imperiale ruseşti, care să compromită definitiv opţiunea europeană a Republicii Moldova.
XS
SM
MD
LG