Linkuri accesibilitate

Noi victime ale violențelor din 7 aprilie (Jurnal de Chișinău)


Ziarul de limbă rusă Panorama scrie că în Republica Moldova va fi construită o uzină de biogaz din tescovină de sfeclă de zahăr, a doua după capacitatea de producere din Europa. Panorama publică şi lista politicienilor care deţin arme şi câte anume. Tot aici, în Panorama, aflaţi care produse şi servicii de pe piaţa moldovenească se vor scumpi şi care, din contra, se vor ieftini.

Jurnal de Chişinău a descoperit noi victime a violenţelor din 7 aprilie, de anul trecut. Radu Ciobanu, scrie Svetlana Corobcean, un tânăr în vârstă de 31 de ani, a decedat la câteva săptămâni după evenimentele din aprilie 2009. Părinţii acestuia cred că fiul lor a decedat din cauza bătăilor la care a fost supus, mai întâi la Comisariatul de Poliţie Centru, iar a doua zi – la Comisariatul General de Poliţie.

Despre Avionul prezidenţial Yak-40, dăruit fostului preşedinte Vladimir Voronin de către omologul său rus, Vladimir Putin, Jurnal de Chişinău scrie că nu este decât o grămadă de fiare uzate. Pe de altă parte, scrie ziarista, aeronava nu poate fi vândută, deoarece nimeni nu acceptă preţul propus de conducerea ţării. Aparatul de zbor a fost reparat în anul 2004, la îndemnul lui Vladimir Voronin.

În Capitala, Cornel Ciurea se întreabă cum pot să meargă bine lucrurile într-o ţară în care pietonii sunt mereu încruntaţi, iar femeile obosite. Într-o aşa ţară pietonii nu pot fi salvaţi decât de banii FMI-ului, iar femeile nu pot fi ajutate decât de italienii veniţi de dragul unor iubiri vânate prin internet.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG