Linkuri accesibilitate

Arestarea la Tiraspol a jurnalistului Vardanean condamnată de organizația Reporteri fără frontiere


Intr-un comunicat de presa difuzat astazi, organizația „Reporteri fara frontiera” condamna detenția de catre autoritațile transnistrene a ziaristului independent, analistul politic Ernest Vardanean. Potrivit comunicatului, organizația non-guvernamentala se teme ca „autoritațile de la Tiraspol ar putea sa-l condamne pe Vardanean, intr-o maniera lipsita de transparența și in mod arbitrar, la o lunga pedeapsa cu inchisoarea, deși le lipsesc orice dovezi pentru a proceda astfel”. „Reporteri fara frontiera” atrage atenția ca arestarea ziaristului risca sa fie un prim gest intr-o campanie impotriva jurnaliștilor transnistreni care lucreaza cu mediile de informare moldovenești și exprima opinii critice la adresa autoritaților din regiunea separatista.

Comunicatul amintește ca Ernest Vardanean este bine cunoscut pentru a fi formulat critici impotriva liderului transnistrean Igor Smirnov și ca se pregatea sa colaboreze cu Serviciul moldovenesc de la Radio Europa Libera ca autor al unui blog.

La Bruxelles, mai multi eurparlamentari din Romania, printre care Cristian Preda, Monica Macovei si Traian Ungureanu au initiat o lista de semnaturi in sprijinul eliberarii jurnalistului de la Tiraspol.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG