Linkuri accesibilitate


Ziarul de Gardă publica detalii despre averile deputaţilor. De exemplu că deputatul Călin Vieru locuieşte la gazdă după ce fosta soţie l-ar fi lăsat fără avere. Alina Radu, de asemenea în Ziarul de Gardă, face un apropo la tragedia polonezilor şi ne aminteşte ce înseamnă termenul „elitocid”. Este un termen utilizat de la Lenin şi Stalin încoace, inseamnă uciderea celor mai buni şi este mai grav decât genocidul sau etnocidul.

Publicaţia de peste Nistru, Novîi Reghion 2 scrie ca un grup de bloggeri din Armenia au inceput deja sa adune semnaturi care cer eliberarea jurnalistului Ernest Vardanean. De asemenea ei au deschis un cont pentru colectarea banilor meniţi să ajute familiei Vardanean, cât Ernest este sub arest. Între timp, ziarul Novîi Reghion continuă să ceară explicaţii forţelor speciale transnistrene, care au declarat că până la terminarea anchetei, toate informatiile raman secrete.

Moldova Suverana scrie că preşedintele Mihai Ghimpu a respins propunerea istoricului Sergiu Nazaria să fie creată inca o comisie care să analizeze activitatea regimului Ion Antonescu. Explicaţia lui Ghimpu este că propunerea a fost inaintata cu intarziere.

„Eu sunt mic nu ştiu nimic, Tata-n pod jupoaie oaia, Mama in cladoucă, fierbe samagoncă.” Acestea sunt versurile pe care şi le-a amintit Arcadie Gherasim în ziarul Timpul, după ce nişte săteni dintr-o localitate i-au spus ca ei nu ştiu nimic despre subvenţiile in agricultura despre care le povestea Arcadie Gherasim. Citez: „Primarul se ocupă cu agitaţia”.

Constantin Tănase, tot in Timpul scrie ca prostul iti poate pune cătuşe la mâni in numele libertatii. Se refera la Televiziunea publica a Moldovei care in ziua de doliu dedicată poporului polonez a pus pe post filmul „Dragoste şi ciocolată”, în timp ce televiziunea de la Bucureşti a rulat pelicula „Katyn”.
XS
SM
MD
LG