Linkuri accesibilitate

„Salvaţi Prutul de moldoveni” (Timpul)


Malul celui mai curat rîu din Europa e plin acum de mormane de gunoaie, sticle de plastic şi cutii de vopsea.


Ziarul de limbă rusă Panorama a lansat propria investigaţie pentru a afla motivele care au stat la baza arestării ziaristului şi politologului de la Tiraspol, Ernest Vardanean. Panorama mai publică averile politicienii moldoveni, constatând că anul trecut mulţi dintre aceştia şi-au cumpărat maşini şi loturi de pământ.

Cine organizează revoluţiile? La această întrebare răspunde în paginile ziarului Capitala, Cornel Ciurea. Expertul e de părere că Kârgâzstanul este un exemplu ce vine să demonstreze ce i se poate întâmpla unui stat fragil, cu o suveranitate existentă juridic, dar mereu contestată în fapt, precum e Republica Moldova. Atunci când vorbeşti despre evenimentele din Bişkek, scrie editorialistul, trebuie să fii atent la ceea ce spun sursele americane şi cele ruseşti. Acelaşi lucru e valabil şi în cazul Republicii Moldova, e de părere Ciurea.

„Puneţi la loc sârma ghimpată, salvaţi Prutul de moldoveni” este titlul editorialului semnat de Constantin Tănase în Timpul. Ziaristul constată că la moldoveni, orice început bun se termină prost. Tănase scrie că a înţepenit atunci când s-a apropiat de fosta frontieră de sârmă ghimpată. Malul celui mai curat râu din Europa e plin acum de mormane de gunoaie, sticle de plastic şi cutii de vopsea.

Din ziarul Economist aflaţi că moldovenii cheltuiesc mai mulţi bani decât câştigă, iar banii îi dau pe mâncare, medicamente şi utilităţi. În această categorie intră 9 din 10 moldoveni. Tot în Economist, Victor Ursu scrie că suma de 86 de milioane de lei pentru 2010 este insuficientă pentru reparaţia capitală a peste două sute de kilometri de cale ferată. Viteza trenurilor moldoveneşti e mai mică de cinci ori faţă de cea din ţările Uniunii Europene, mai scrie Economist.
XS
SM
MD
LG