Linkuri accesibilitate

„Nu îmi imaginez să trăiesc fără lectură”


In dialog cu eleva Corina Ovcerenco, clasa XI-a, Liceul Minerva


Corina Ovcerenco, elevă a liceului Minerva, acum intervievată la rubrica „Librăria din Cartier” de Paul Hodorogea.

Corina Ovcerenco: In perioada internetului si a calculatorului, daca laşi cărţile într-o parte, degradezi. Nu ştiu, eu nu-mi imaginez astazi sa trăiesc fara lectura, fara carti. Sunt unii oameni care spun ca există internetul, pentru ce ne trebuie cărti? Avem atâta informaţie şi fără să lecturăm.

Nu, nu sunt de acord, cărţile oricum rămân vii. Să apara si 10 internete, cărţile sunt vii pentru totdeauna.

Europa Liberă: Ţie in viitor cum o sa-ti folosească lectura?

Corina Ovcerenco: E ceva normal să citeşti. Din partea mea, daca imi place foarte mult o carte, eu ma stradui s-o reclamez in asa fel incat sa-i impresionez pe colegii mei, pentru că, la rândul lor, ei sa plece si sa se apuce să citească această carte.

Europa Liberă: Funcţionează?

Corina Ovcerenco: Chiar cartea pe care am luat-o astăzi, de Constantin Cheianu, i-am facut aşa o reclama ca multi dintre colegii mei au luat cartea si chiar au citit-o. Acelasi lucru il fac si cu spectacolele pe care le vad de multe ori la teatru, mă strădui sa fac să vina cat mai multă lume sa le vadă. Deci la noi nu există o cultura de a umbla la teatru sau de a lectura carţi.

Europa Liberă: Care ar fi motivul?


Corina Ovcerenco: Cand omul cere de mancare si de imbrăcat, el le cere ca ceva normal, el se mai gandeşte, să mai iasa la o plimbare, la o manifestatie culturală. Aceste ganduri ii ocupa tot universul creierului lui, omul nu se mai gandeşte să dea 50 sau 100 de lei pentru un bilet la teatru, dar să cumpere copilului o pereche de ghete noi.

Europa Liberă: Sau 100 de lei pentru o carte.


Corina Ovcerenco: ... încă şi mai bine.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG