Linkuri accesibilitate

Tensiuni în AIE pe fondul discuției despre anticipate (Gândul)


Comunistii acuza o lovitura de stat – este titlul dat in Evenimentul zilei stirii care rezuma declaratia Comitetului Central al Partidului Comunistilor din Republica Modova. Nu este ocolita formula din documentul respectiv, si anume ca “organizatorii pogromurilor din 7 aprilie 2009” ar conduce in acest moment tara.

Acelasi ziar informeaza despre decorarea post-mortem a lui Valeriu Boboc si reproduce declaratia presedintelui interimar Mihai Ghimpu: “Faptul ca politistii au aplicat forta asupra unor tineri ramane o rusine nationala, pentru ca cei care ar fi trebuit sa apere ordinea publica si legea au omorat un tanar”.

Un articol semnat de Bogdan Munteanu in ziarul Gandul analizeaza situatia politica din Moldova, cu focus pe alianta aflata la guvernare. Intre cele patru partide care o compun tensiunile par sa se intensifice, pe fondul discutiei despre anticipate si despre referendumul privind modificarea constitutiei. Un scrutin parlamentar anticipat ar insemna, se arata in Gandul, dezintegrarea Aliantei pentru Integrare Europeana, care si asa nu pare sa fi convins electoratul ca exista perspectiva unei redresari economice a tarii. In ciuda creditelor externe consistente obtinute de guvernul condus de Vlad Filat, produsul intern brut a scazut anul trecut cu 9%, in cea mai saraca tara a Europei. Moldova continua sa ramana neatractiva pentru investitori, in special din pricina conflictului latent din Transnistria, iar performantele sale economice depind intr-o prea mare masura de… vreme, intrucat totul se bazeaza pe agricultura.

Manifestarile comemorative de ieri sunt si ele pomenite in acest articol, care aduce si precizarea ca la procuratura s-au inregistrat 108 plangeri privind cazuri de tortura petrecute in aresturile politiei. Peste 50 de dosare penale au fost deja deschise impotriva a circa 30 de politisti, care se presupune ca au participat la reprimarea manifestatiilor de anul trecut, se mai arata in Gandul.
XS
SM
MD
LG