Linkuri accesibilitate

Vlad Filat: „Pînă marți seara vor fi suspendați din funcție toți cei implicați în reprimările din aprilie”


Premierul Vlad Filat spune că 15 poliţişti suspectaţi ca au bătut şi torturat tineri in aprilie 2009 au fost suspendaţi din funcţie. După o vizită la ministerul de Interne, Filat a spus sâmbătă că vor urma şi alte suspendări: „Pentru ziua de marţi, seara, prin procedura stabilită şi cu implicarea Procuraturii Generale, toţi cei care au fost implicaţi, direct sau indirect în acele evenimente să fie suspendaţi din funcţie, pentru ca ancheta să poată fi dusă până la sfârşit şi în urma acestei anchete să poată fi stabilit gradul de vinovăţie şi sancţiunile care rezultă din această situaţie”.
Primul ministru a spus că numele celor suspendaţi nu vor fi făcute publice înainte ca Procuratura Generală să fi finalizat ancheta.

Ministrul de Interne, Victor Catan a spus că printre cei suspendaţi sunt poliţişti din comisariatul general de poliţie din Chişinău şi din brigada cu destinaţie specială Fulger: „Sunt stabilite persoanele care au dus cadavrul lui Valeriu Boboc. Sunt persoane care au fost în anturajul cadavrului”.

Catan şi Filat au mai spus că cel puţin o parte din poliţiştii suspendaţi au fost identificaţi în imaginile din centrul Chişinăului din noapte de 7 spre 8 aprilie, date publicităţii joi de preşedintele interimar Mihai Ghimpu şi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG