Linkuri accesibilitate

Adjunctul Procurorului General Pântea consideră că difuzarea imaginilor din noaptea de 7 aprilie nu va prejudicia ancheta


Adjunctul procurorului general, Andrei Pântea spune că difuzarea imaginilor cheie din noaptea de 7 aprilie 2009 nu va prejudicia mersul anchetei. Declaraţia lui Pântea citat de Unimedia este în contradicție cu afirmaţiile făcute anterior de procuratură, comisia parlamentară de anchetă şi opoziţia comunistă.

După difuzarea imaginilor video din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, un tânăr bătut de poliţie în piaţă, Damian Hâncu a spus că poate depune mărturie despre uciderea lui Valeriu Boboc în acea noapte: ”Din imagini am recunoscut maşina Niva aflată la câţiva paşi şi vocile poliţiştilor care strigau „Acesta-i gata!” şi-l târau pe Valeriu Boboc. L-am văzu cu ochii proprii timp de câteva secunde că era în picioare, era viu iar apoi că îl băteau şi mort”.

Procuratura Generală a anunţat vineri că a a finalizat şi trimis instanţei de judecată dosarul fostului ministru de Interne Gheorghe Papuc şi fostului comisar general al Chişinăului Vladimir Botnari. Cei doi sunt acuzaţi de neglijenţă în serviciu, soldată cu decesul lui Valeriu Boboc şi cu alte urmări grave, fiind pasibili de 7 ani de închisoare.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG