Linkuri accesibilitate

Daniela Dermengi: In aceste carți mă caut pe mine, pentru că asta face omul toata viața, încearcă să se cunoască pe el.

Daniela Dermengi, acum, studentă la Academia de Studii Economice şi tânără poetă, este intervievată la Librăria din Cartier de Paul Hodorogea.

„Procur carti din librariile din Romania. Mai mult imi place sa citesc literatura artistica si carti de educare personala, psihologice, dar sunt nevoita sa citesc mai mult economie. In aceste carti ma caut pe mine, pentru ca asta face omul toata viata, incearca sa se cunoasca pe el. Imi dau seama ca in procesul meu de scriere a poeziilor, cand incerc sa spun o idee, imi dau seama ca orice lucru ce incerc sa-l spun deja a fost spus, si incerc sa-i dau o aborbare mai originala.

Mai mult scriu decat citesc, dar incerc sa-mi dezvolt abilitatile de scriitor.

Oamenii doresc curente mult mai realiste, pentru ca asta dictează realitatea. Cred ca nu vorbim de o criza a curentului romantismului, dar vorbim de o schimbare de prioritati pentru cititori.

Pentru mine cititul este un mod de a trai. Sunt multe persoane care simt ceva, dar nu pot sa redea asta in cuvinte. In momentul in care citesti o carte, iti dai seama cat de importanta este forta cuvantului.”
XS
SM
MD
LG