Linkuri accesibilitate

Sindromul Voronin (Literatura și Arta)


Obsesia lui Ghimpu (Timpul)

In cotidianul „TIMPUL”, Constantin Tanase scrie ca ideea aprobarii prin referendum a Constitutiei a devenit o obsesie pentru Mihai Ghimpu, presedintele interimar, iar vina ar purta-o apropiatii si consilierii sai nu tocmai bine intentionati. Tanase mai publica un fragment dintr-un articol scris de Mihai Eminescu in anul 1880, care, indirect, nu recomanda referendumul, mai ales daca contine intrebari pe care nu le poate pricepe orice cetatean.

„Ziarul de Garda” gazduieste un interviu cu Sergiu Cociorva, comisar general la Comisariatul de Politie din Chisinau si aflati de ce dupa 7 aprilie fetele torturate au fost refuzate de Centrul pentru Drepturile Omului din Moldova.

In „Literatura si Arta” aflati despre sindromul Voronin si cum s-a intamplat ca faimosului ex-presedinte i s-a facut publicitate gratuita o intreaga saptamana.

„Moldova Suverana” publica un articol tot despre un sindrom, de data asta cel al partidelor de guvernamant. Ziarul il citeaza pe politologul rus Serghei Kurghinean, care lauda Partidul Comunist, pentru ca aude pentru prima data de la comunisti ca acestia sa-si recunoasca greselile. Potrivit politologului, Federatia Rusa are ce invata in acest sens de la Republica Moldova.

Ziarul romanesc „Cotidianul” titreaza: „Sa regandim Moldova, pana nu se razgandeste Rusia” si se refera la scurta vizita a intregului executiv moldovenesc la Bruxelles si suma de 2.6 miliarde de dolari promisa.
XS
SM
MD
LG