Linkuri accesibilitate

Marian Lupu audiat la PG în calitate de martor în dosarul Aprilie 2009


Marian Lupu
Marian Lupu

Liderul PD își reiterează bănuielile că la 7 aprilie a avut loc o tentativă de lovitură de stat

O ancheta paralela cu cea politica a comisiei parlamentare este pe rol la Procuratura Generala. Nici aceasta ancheta nu a ajuns la vreo concluzie inca. Astazi procurorii l-au audiat pe liderul Partidului Democrat, Marian Lupu care a revenit la parerea initiala, exprimata anul trecut inca inainte de a parasi randurile comunistilor, ca pe 7 aprilie 2009 a avut loc o tentativa de lovitura de stat. Cine a organizat-o? Marian Lupu spune ca nu stie, iar daca banuieste, nu si-a impartasit banuielile in public.

Deputatul democrat Marian Lupu a fost audiat timp de aproape 3 ore la Procuratura Generala.
Marian Lupu: „Nici nu-mi imaginam ca am fi putut sa incheiem aceasta comunicare timp de 30 sau 40 de minute. In linii mari am facut o retrospectiva a evenimentelor pe parcursul zilei din data de 7 aprilie”.

Marian Lupu revine la vechile banuieli, ca pe 7 aprilie a avut loc o tentativa de lovitura de stat. Presa l-a intrebat cine ar fi organizat o astfel de tentativa.

Marian Lupu: „Asta si este intrebarea, dragii mei. E sarcina procuraturii si a comisiei parlamentare speciale pentru a elucida acele lucruri care nu au fost vizibile in acea zi, or, repet convins ca asemenea lucruri care nu au fost vizibile – au fost prezente. Exista ancheta, pentru care venim aici ca sa depunem marturiile de rigoare, ca sa ajungem la cuvantul adevarului. Ce a fost? Cine a arborat?”

Prim-adjunctul Procurorului general, Andrei Pintea, a declarat ca in urma audierii lui Marian Lupu au mai fost identificate si persoane care detin functii in stat care trebuie audiate.

AndreiPintea: „Domnul Lupu a fost audiat in calitate de martor, pentru ca daca nu a fost in centrul evenimentelor, atunci a fost un cetatean care pe atunci avea un post in cadrul structurilor statale. Urmeaza sa fie audiat domnului Filat. Se face si se da publicitati in masura in care nu prejudiciaza anchetei.”

Andrei Pintea a sugerat ca declaratiile lui Vladimir Voronin despre Valeriu Boboc, tanarul gasit mort pe 7 aprilie, cum ca ar fi fost aruncat de la etajul 3 al parlamentului, nu sunt intemeiate. Potrivit anchetei, Boboc fost gasit mort in regiunea Arcului de Triumf din Piața Marii Adunari Nationale.
Previous Next

XS
SM
MD
LG