Linkuri accesibilitate

„Oamenii vor ieşi la vot” pentru AIE (Timpul)


În Timpul, Arcadie Gherasim scrie ca Alianţa pentru Integrare Europeană are misiunea intermediară să lichideze rudimentul constituţional care a provocat nealegerea şefului statului şi să anunţe alegeri parlamentare anticipate în primăvara anului viitor. Gherasim consideră că liderii AIE nu ar trebui să se teamă de referendum sau alegeri. „Oamenii vor ieşi la vot pentru că sunt gata să se pronunţe”, crede editorialistul.

Nicolae Negru abordeaza in Jurnal de Chisinau „problema Ghimpu”. „După ce toate partidele din AIE, cu exceptia PL, s-au impacat cu ideea ca asul din mâneca lui Ghimpu e un as fals, Ghimpu nu se lasă, anunţând că acum ar mai avea unul”. Autorul mai scrie ca boicotarea sedintelor Parlamentului de catre comunisti este o miscare proasta şi fără sens.

Moldova Suverana scrie că cei 3 lideri din Alianţa pentru Integrare Europeană, il lasă conştienţi pe Ghimpu să triumfe cu unionismul in orice imprejurare, fiind convinşi ca astfel electoratul nu va lăsa Partidul Liberal sa intre in viitorul parlament.

Ziarul de limbă rusă Panorama scrie că, chiar daca a fost facut public proiectul noii Constituţii, aceasta nu ne va salva de alegeri anticipate. Nezavisimaia Moldova publica cifre, şi se opreşte la 4, care ar fi o cifră fără ieşire. Publicaţia opinează că pe cei 4 lideri ai coaliţiei liberal-democrate îi uneşte un singur lucru, puterea. Iar de dragul ei ar fi in stare sa-si vândă şi mama. Komsomolskaia Pravda în Moldova sugerează ca firmele aeriene străine nu sunt interesate sa se extindă şi in Republica Moldova pe motiv că aici nu există un circuit mare de calatori.

Ziarul românesc Cotidianul titrează despre Republica Moldova: „Fără preşedinte, Parlament pe ducă şi Constituţie contestată”. În ceaţă rămâne şi organizarea anticipatelor, la care obligă actuala Constituţie.
XS
SM
MD
LG