Linkuri accesibilitate

Politicienii și „bățul de răsărită” (Timpul)


Ziarul de Gardă publică şi astăzi un articol legat de evenimentele din aprilie, anul trecut. Alina Radu descoperă că Eugen Ţapu, tânărul sportiv despre care se crede ca a fost omorât de poliţie nu are un dosar la procuratura nici până acum. Versiunea oficială e că Eugen Ţapu s-ar fi strangulat cu propriile şireturi.

Daca v-aţi intrebat ce s-ar intampla intampla in cazul unui cutremur în Republica Moldova, Ziarul de Gardă vă răspunde. Consecinţele ar putea fi devastatoare. Autoritatile spun că nu sunt fonduri pentru reparaţia cladirilor cu risc de prăbuşire ba chiar autoritatile se dezic de responsabilităţi.

Cotidianul Timpul ne informează pe prima pagina că s-a implinit visul lui Grigore Vieru, adica s-a scos sârma ghimpată din satul de baştină al poetului. Constantin Tănase scrie in acelaşi ziar că a respectat perioada de gratie, adica de 100 de zile de cand guvernul a inceput sa funcţioneze. După asta a inceput să critice Alianţa, lucru neplăcut pentru anumiţi politicieni. Editorialistul observa si schimbari in comportamentul proaspeţilor cinovnici: „au început a călca altfel decât atunci când erau în opoziţie - mai ţeapăn, de parcă cineva le-a băgat un băţ de răsărită”.

Mihai Conţiu scrie in Moldova Suverană că desecretizarea deciziilor guvernului precedent are drept scop nimic altceva decat sa-i determine pe alegători sa privească spre trecut, spre probleme false, asta ca sa nu observe ilegalitatile care s-ar intampla acum, sub ochii fiecăruia.

Nezavisimaia Moldova, in afara de declaratia partidului comunist in care indeamnă alianţa sa pregătească dizolvarea parlamentului, mai publica, printre altele, si un articol despre cum liberal-democraţii vor să impiedice PCRM să mai guverneze vreodată ţara.
XS
SM
MD
LG