Linkuri accesibilitate

Avantajele și dezavantajele alegerilor prezidențiale (Jurnal de Chișinău)


Moldova Suverana are pe prima pagina un articol: Codul Duca al ştiinţei a tolerat un megafurt academic. Academia de Ştiinţe prin 1991 a format o cooperativa de constructie locativa, constructia a inceput, dar s-a oprit. A fost reluată abia in 2005 prin semnarea unui contract cu o companie de constructii care, scrie Moldova Suverana, si-a insuşit ilegal si abuziv titlul de proprietar al clădirii.

In cotidianul Timpul, Ion Surdu ne informează despre un hacker moldovean care a participat la unul dintre cele mai mari jafuri bancare din istorie. Rolul lui n-a fost unul secundar, ba chiar moldoveanul a fost primul care descoperit un defect in sistemul informaţional al unei banci scoţiene.

Constantin Tănase avertizează politicienii de la Chisinau să nu se implice in presă: “O, voi, cei care vă credeţi „mai-marii zilei”, nu uitaţi: după ce au dispărut ziarele „Ţara” şi FLUX-ul, au dispărut şi Roşca, şi PPCD” – scrie Constantin Tănase. Timpul mai publica un articol in memoria artistului Mihai Dolgan, fondatorul legendarei formaţii „Noroc”.

In Jurnal de Chisinau, Nicolae Negru se intreabă daca în AIE se joacă dublu. Citez: „una spun in public, afişează solidaritate cu celelalte partide ale Alianţei, şi alta vorbesc in culise”. Nicolae Negru ne indeamnă să aşteptam calm evenimentele, pentru ca juristii si liderii Alianţei s-ar putea să nu fie atât de timpiţi şi iraţionali pe cat cred experţii si comentatorii politici.

Petru Bogatu, tot in Jurnal de Chisinau analizează avantajele si dezavantajele alegerilor prezidentiale. El scrie că aşa s-a procedat de exemplu in Belarus, cand Aleksandr Lukaşenko a facut referendum pentru a-şi prelungi in mod abuziv mandatul de preşedinte. A dat cu piciorul in democratie şi a apelat, in mod speculativ la consultarea directă a poporului. In acelasi ziar gasiti si 10 motive pentru referendum constitutional, într-un articol scris de Dan Dungaciu.

Ziarul bucureștean România Liberă scrie că piata imobiliara si cea auto din Republica Moldova inregistreaza un declin semnificativ in ultima perioada, ca efect al evolutiei crizei economice, dar si din cauza lipsei unor reglementari care ar putea stimula aceste domenii. Din România Liberă mai aflam ca Moldova e pe locul 28, România pe 40 iar Bulgaria pe 33, la capitolul export de armament.
XS
SM
MD
LG