Linkuri accesibilitate

Back in USSR - excursii în Transnistria (Timpul)



Ziarul de Gardă
s-a interesat ce fac unii foşti oameni publici din Republica Moldova. Aflăm de exemplu că Valeriu Gurbulea, fost Procuror General, se ocupa cu treburi casnice, nu urmareşte presa şi nu ştie ce se intampla în Moldova. Iar Artur Reşetnicov, fostul şef al Serviciul de Informaţii şi Securitate spune ca nu deţine funcţii publice şi că in ţară e circ, sunt clovni, artişti şi „focussniki”. Iacob Gumeniţă, fostul şef al poliţiei Municipale s-a pensionat şi nu mai are nicio legatura cu activitatea politiei.

În alt articol publicat in Ziarul de Gardă, Petru Grozavu constată o asemanare intre mustrarea judecatorilor care au anchetat tinerii in aprilie trecut, in conditii ilegale şi mustrarea unui elev care şi-a uitat caietul acasa sau n-a dat bineţe învăţătoarei.

In ziarul Timpul, Constantin Tănase sugerează deputaţilor din alianţa de guvernare că daca vor sa puna la judecata poporului si articole sensibile din constitutie, ca limba sau neutralitatea republicii – ei ar trebui să anunţe oamenii cât mai curând. Tot el scrie ca problema Alianţei liberal democrate este comunicarea intre ei şi le sugerează politicienilor sa fie mai atenţi la ce spun Anatol Plugaru si Mihai Petrache.

Pavel Păduraru scrie in acelasi ziar cum unul din medicii de copii la care a apelat n-a vrut să ia banii drept „mulţumire”, iar jurnalistul a rămas uluit, pentru ca a fost prima dată când a descoperit medici oneşti.
Tot din ziarul Timpul aflati că o agentie de turism din Republica Moldova ofera europenilor dornici de senzaţii exotice posibilitatea sa se intoarce in timp in Uniunea Sovietica, adică o excursie de patru ore in Transnistria, unde pot fi vizitate principalele simboluri comuniste precum statuia lui Lenin din centrul Tiraspolului sau fabrica de vinuri Kvint.

Komsomolskaia Pravda
de la Chisinau scrie că Alianţa de guvernamânt a anunţat că va fi un referendum. Dar ce vom vota - nu se ştie. Iar Moldova Suverană titrează măşcat pe prima pagină că liberal-democraţii sfidează Consiliul Europei şi Uniunea Europeană. Financial Times işi informează cititorii despre viitoarele schimbari din Constituţie. Articolul explică aceste schimbari prin necesitatea evitarii alegerilor.
XS
SM
MD
LG