Linkuri accesibilitate

PCRM înfierează și boicotează


Igor Munteanu (Viitorul)
Igor Munteanu (Viitorul)

Igor Munteanu: „Nu este absolut nicio problemă dacă PCRM o să-și ia o pauză de reflecție”

Partidul Comunistilor a criticat anuntul de aseara al guvernantilor ca vor sa evite alegerile anticipate schimbind constitutia. Citat astazi de portalul de stiri stireazilei.md, Igor Dodon a spus ca ideea celor patru partide de guvernamint este „incercare de uzurpare a puterii” si contravine concluziilor Comisiei de la Venetia, care a stabilit ca alegerile anticipate nu pot fi evitate.

Deputatii comunisti Igor Dodon si Vadim Misin au anunțat intr-o conferinta de persa ca PCRM va boicota lucrarile Parlamentului si va iniția un referendum național pentru acordarea votului de neincredere guvernarii.

Solicitat sa comenteze demersul opozitiei comuniste, directorul executiv al Institutului VIITORUL, Igor Munteanu crede ca nu este vorba despre uzurpare a puterii de stat, cum sustin comunistii si un fost partid parlamentar.

Igor Munteanu: „Nu este absolut nicio problema daca PCRM sau ce a ramas din ei o sa-si ia o pauza de reflectie de cateva saptamani de zile. Ei sunt constienti ca puterile lor vor fi mult mai slabite peste 1 an sau 2 sau 3. Ei incearca sa-si ia revansa pe loc drept, creand o problema prin neparticiparea la sedintele parlamentului si construind, oarecum, un spatiu de manevra prin care ar dori sa-si negocieze revenirea la sedintele parlamentului.”

Igor Dodon a mai declarat ca Partidul Comunistilor va anunta pe cale oficiala Comisia de la Venetia ca Alianta pentru Integrare Europeana ignora recomandarile sonorizate recent de seful comisiei.

Expertul Igor Munteanu se declara convins ca aceste plângeri nu au nicio valoare: „Comisia de la Venetia are obligatia, statutul si mandatul de a constata contradictii intre standardele europene si anumite texte legale. Nu este un comitet central aflat la Venetia care sa solutioneze, prin interventie, probleme de negociere politica sau de interactiune politica. Daca doresc sa negocieze anumite solutii legale sau constitutionale, sunt asteptati in parlament, si nu cu jalba-n protap la Bruxelles sau la Venetia.”

In urma cu citeva ore, premierul Vladimir Filat, liderul PLDM, a tinut sa declare ca adoptarea unei noi constitutii se va face doar cu avizul pozitiv al Uniunii Europene.
Previous Next

XS
SM
MD
LG